Nejmenší crossover Hyundai se jmenuje Venue, premiéra proběhne v New Yorku

Nejmenší SUV Hyundai se bude jmenovat Venue, jeho domovským prostředím bude město | foto: Hyundai

Nejnovější crossover značky Hyundai, jehož jméno dnes automobilka prozradila, bude mít premiéru na autosalonu v New Yorku. Venue bude nejmenším crossoverem v nabídce a jeho domovským prostředím bude především město, kde by měl cílit na mladší zákazníky.

O cílové skupině ostatně jasně vypovídají i fotografie, které Hyundai prezentovalo společně s představením nového modelu. O technice toho zatím příliš mnoho nevíme, automobilka však prozradila, že jméno „Venue" bylo zvoleno jako odkaz na místo, kde „lidé  chtějí být viděni, v tomto případě ve vozidle." Hyundai se tak lehce odklonilo do svého zvyku dávat modelům SUV jména podle konkrétních míst a měst, jako v případě Kony či Santa Fe.

Premiéra je naplánována na autosalon v New Yorku, tedy na 17. duben tohoto roku. O vzhledu i technice zatím automobilka mlčí, prohlédnout si můžeme pouze zadní část vozu s logem a názvem modelu. Internetem se však již šíří zajímavé spekulace, podle kterých bude Venue zcela odlišné od modelu Kona.

Jak s odkazem na Motor Trend uvádí web Motor1, nový crossover by měl být výrazně hranatější, možná až lehce "krabicovitý." Nabízí se tak možnost, že by Venue mohlo vycházet z konceptu Carlino, který Hyundai prezentovala před pár lety v Indii.

zdroj: youtube.com

Bez ohledu na design je však jisté, že uvnitř se vůz bude snažit ohromit moderní výbavou, včetně moderních technologií. Podle webu Carscoops bychom se tak mohli dočkat 8-palcového displeje infotainmentu s podporou Apple CarPlay či Android Auto nebo až sedmi airbagů.

Vzhledem k velikosti modelu se pak dá čekat, že pod kapotou najdeme menší 1.0 litrový přeplňovaný benzínový čtyřválec i větší 1.4 litrové benzínové a naftové pohonné jednotky. Jedná se však pouze o spekulace a navíc je jisté, že se nabídka motorů bude lišit v závislosti na trzích.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy