Faceliftovaný Passat pro Evropu? Dočkáme se již letos

Volkswagen Passat 2.0 TSI (206 kW) R-Line | foto: Roman Havlín

Volkswagen Passat patří na evropských trzích k premiantům ve svém segmentu, ovšem jeho současná podoba je stará téměř čtyři roky. Nelze se tedy divit, že se automobilka rozhodla pro omlazující kůru - a její výsledky spatříme ještě letos.

Oznámení o příchodu faceliftovaného Passatu učinil během výroční konference Herbert Diess, ředitel automobilky. Podle jeho slov bude nový Volkswagen Passat součástí nové modelové ofenzívy, která bude celkem zahrnovat 22 modelů, z nichž 9 bude cílit výhradně na čínský trh.

"Přepracovaný Passat pro evropské zákazníky už je připraven. Jako obvykle bude dostupný v karosářském provedení kombi a chybět nebudou ani hybridní modely" uvedl během svého proslovu Diess. Podle všeho by však neměl chybět ani poměrně oblíbený Alltrack, který je určen do lehčího terénu.

A zatím co v Evropě slaví Passat úspěchy, za oceánem je situace poměrně jiná. Nízký zájem o tento model dokonce přinutil automobilku omezit jeho výrobu. Problém je však nejspíš v tom, že zatím co evropský Passat 8. generace využívá modulární platformu MQB, americký příbuzný se ji dočká až s novou generací.

Kromě omlazeného Passatu však zákazníci Volkswagenu nedočkavě vyhlíží ještě jeden model: novou generaci Volkswagenu Touareg, který se oficiálně představí 23. března na autosalonu v Pekingu. Na další žhavou novinku, která mezi lidmi vzbuzuje úžas a nedočkavost, si ale počkáme o něco déle. První SUV automobilky VW se stahovací střechou, T-Roc Cabriolet, totiž dorazí až z kraje roku 2020.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy