Nová Audi A6, svěží vítr v segmentu manažerských vozů

Nová Audi A6 | foto: Audi

Audi pokračuje ve své modelové ofenzivě ve vyšší třídě. Po nových modelech Audi A6 a Audi A7 představuje prémiová značka nyní poprvé novou generaci Audi A6. Elegantní limuzína vyniká ve svém segmentu všestranností, ať se jedná o digitalizaci, komfort nebo sportovní charakter. Značka Audi kromě toho odhalila v Ženevě prototyp svého prvního modelu s čistě elektrickým pohonem. Sportovní SUV nabízí prostor a komfort typického automobilu vyšší třídy s dojezdem, který umožňuje praktické využití vozidla v každodenním provozu.

Nové Audi A6 Limuzína: Modernizace v segmentu manažerských vozů

Audi představuje nový model A6. S osmou generací úspěšné limuzíny vyšší třídy v technicky elegantním pojetí zároveň přináší do příslušného segmentu velký počet inovací i dosud nebývalou všestrannost. Společně s modely A8 a A7 Sportback je A6 výrazným ambasadorem nového designérského stylu Audi. Svými napnutými plochami, jasnými hranami a markantními liniemi vyzařuje sportovní eleganci, high-tech a vysokou kvalitu.

Ve svém segmentu progresivní interiér důsledně sází na zcela digitální ovládací systém. Systém MMI touch response s haptickou a akustickou zpětnou vazbou umožňuje rychlé a intuitivní ovládání. Rozsáhlá nabídka řešení v oblastech konektivity a asistenčních systémů přináší ještě vyšší úroveň bezpečnosti a komfortu. Mezi největší novinky v nabídce asistenčních systémů patří kromě adaptivního asistenta řízení také parking pilot a garage pilot. Obě funkce rozšíří nabídku výbavy v průběhu letošního roku. Adaptivní asistent řízení podporuje řidiče zajišťováním akcelerace, zpomalování i změn směru jízdy a pomáhá udržovat vozidlo ve svém jízdním pruhu i v místech se zúžením a při průjezdu staveništěm.

Za jízdy je Audi A6 agilní jako sportovní automobil a obratné jako kompaktní vůz. Zásadní podíl na tom má nové dynamické řízení všech kol, které kombinuje bezprostřední, sportovní reakce na povely řidiče se suverénní jízdní stabilitou a zmenšuje průměr otáčení limuzíny až o 1,1 metru. Nový koncept tlumení zprostředkovává intenzivní a zároveň velmi detailní informace o dění mezi pneumatikami a povrchem vozovky.

Při zahájení prodeje v Evropě bude Audi nabízet nové A6 se dvěma výkonnými a kultivovanými motory – zážehovým šestiválcem 3.0 TFSI s výkonem 250 kW (340 k) a vznětovým šestiválcem 3.0 TDI s výkonem 210 kW (286 k). Všechny motory jsou sériově vybaveny částečně hybridním systémem, který zvyšuje komfort a hospodárnost.

Výrobu nového modelu Audi A6 zajišťuje závod Neckarsulm. Nové Audi A6 bude uvedeno na český trh počátkem léta 2018.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy