Modernizovaná Kia Optima: facelift exteriéru a interiéru přinesl i nové pohonné jednotky

Modernizovaná Kia Optima | foto: Kia Motors

Na mezinárodním ženevském autosalonu se ve světové premiéře představuje modernizovaná Optima po faceliftu s dvojicí nových pohonných jednotek.

V roce 2017 se na evropských trzích prodával rekordní počet modelových variant s označením Optima, a prodeje tak vzrostly z 9 600 na 16 800 vozidel – k čemuž napomohlo uvedení nového kombi Sportswagon, plug-in hybridního provedení a verze GT.

Modernizovaný sedan Optima i kombi Sportswagon nabízí dvě nové varianty pohonu. Zbrusu nový vznětový motor Kia ‘U3’ 1,6 litru CRDi o výkonu 136 koní a točivém momentu 320 Nm nahrazuje dřívější jednotku 1,7 litru CRDi. K dispozici je i nový benzínový motor 1,6 litru T-GDI o výkonu 180 koní, posazený mezi atmosférickou jednotku 2,0 litru GDi o výkonu 163 k a přeplňovaný agregát 2,0 litru T-GDi o výkonu 245 k, určený pro variantu Optima GT. Nová pohonná jednotka je spojena se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou Kia.

Modernizovaná Kia Optima | foto: Kia Motors

Úpravy designu exteriéru zahrnují přepracované nárazníky, nové koncové svítilny typu LED a modifikovaný vzhled předních světlometů a mlhových světel. Tygří maska chladiče nyní používá povrchovou úpravu v lesklém chromu, přispívající k rafinovanému a cílevědomému vzhledu. Úpravy ve prospěch markantnějšího vzhledu se dotkly i vzhledu Optimy GT Line a sportovně zaměřené verze Optima GT. Součástí faceliftu jsou nová LED mlhová světla, nová provedení 18" kol z lehkých slitin, stejně tak jako subtilní leskle černé dekory na zpětných zrcátkách, prazích karoserie a v místě sání vzduchu. Provedení GT Line poznáme podle nové dvojice výfuků se zdvojenými koncovkami, zatímco Optima GT používá dvojici koncovek výfuku v chromu.

Optima se nabízí s nejmodernější verzí systému palubního infotainmentu Kia s dotykovým displejem o úhlopříčce 7,0 nebo 8,0", navigací a online službami Kia Connected Services s podporou od TomTom®. Systém nabízí připojení chytrých telefonů přes Apple CarPlay™ a Android Auto™.

V nabídce jsou i nejmodernější systémy na podporu řízení ADAS, umožňující vyhnout se nehodám, případně alespoň zmírnit jejich následky. Nová Optima přijíždí se stejným systémem rozpoznávání únavy řidiče (DAW), jakým disponuje nový Ceed, ale nabízí i další bezpečnostní prvky, jako např. asistent pro zamezení čelním kolizím (FCA), systém pro udržování vozidla v jízdním pruhu (LKA), asistent dálkových světel (HBA) a full-LED světlomety s funkcí dynamického přisvěcování do zatáček.

Modernizovaný sedan a kombi Optima se v České republice začne prodávat ve 4. čtvrtletí 2018.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy