BMW představilo novou X4. Naváže na úspěch svého předchůdce?

Nové BMW X4 | foto: BMW Česká republika

Jeho předchůdce, který se stal prvním automobilem kategorie Sport Activity Coupé mezi prémiovými vozy střední třídy, stanovil zcela novou kategorii a nové BMW X4 píše další kapitolu tohoto úspěšného příběhu. Koncept vozu, který snoubí charakteristické znaky modelů BMW X se sportovní elegancí karosářské varianty coupé, se také v této třídě ukázal jako okamžitý hit.

Design nového BMW X4 je ztělesněním výkonnosti a sebevědomého charakteru. Ve srovnání s předchozím modelem narostla nová X4 v délce (+81 mm), šířce (+37 mm) i rozvoru (+54 mm). Výška se naopak snížila o 3 mm. Nový automobil kategorie SAC (Sports Activity Coupé) s extravagantně navrženými a dynamicky protaženými liniemi se tak má stát dalším okouzlujícím sportovním modelem rodiny BMW X.

Samozřejmostí je moderní a prémiový interiér, který nabídne typickou kombinaci robustnosti a prvotřídní elegance. Sportovní sedadla a opěrky kolen se dočkaly přepracování, nicméně "kokpit" je stále uspořádán okolo řidiče, jak jsme na to u BMW zvyklí.

Modely xLine, M Sport X a M Sport navíc dovolují působivou personalizaci. BMW X4 je k dispozici poprvé s exkluzivními prvky výbavy z nabídky BMW Individual, umožňující konfigurovat vozidlo podle osobního stylu zákazníka.

Široká paleta motorů se třemi zážehovými a třemi vznětovými pohonnými jednotkami, jejichž výkon osciluje od 135 kW (184 k) do 265 kW (360 k) . Hnací sílu přenáší osmistupňová převodovkou Steptronic a inteligentní pohon všech kol BMW xDrive (standard u všech motorů). Nechybí ani dva modely BMW M Performance: BMW X4 M40i a BMW X4 M40d. Oba se vyznačují se fenomenálně výkonnými motory a pro tento model specifickým designem a prvky výbavy.

Díky značně přepracovanému a lehčímu podvozku, který byl speciálně naladěn pro X4, se podařilo výrazně zlepšit jízdní dynamiku. Ve standardní nebo příplatkové volitelné výbavě navíc bude možné získat i několik špičkových systémů, které učiní požitek z jízdy ještě intenzivnější. Chybět mezi nimi nebude např. variabilní sportovní řízení, Performance Control, Adaptivní M podvozek, M sportovní diferenciál a M sportovní brzdy.

Další vítanou novinkou je uplatnění přístupu BMW EfficientLightweight, díky kterému se hmotnost vozu snížila ve srovnání s předchozím modelem o úctyhodných 50 kilogramů. Navíc se konstruktérům a designérům podařilo dosáhnout nejúčinnější aerodynamiky v daném segmentu, která dosahuje součinitele odporu vzduchu cx = 0,30.

Samozřejmostí je nejnovější verze ovládacího systému iDrive a standardně dodávané inteligentní hlasové ovládání. Dále je k dispozici volitelný dotykový kontrolní displej a funkce BMW ovládání gesty. Nejmodernější asistenční systémy, mezi které patří například paket Driving Assistant Plus včetně asistenta řízení a udržování vozu v jízdním pruhu s ochranou proti bočnímu nárazu, výrazně zvyšují komfort a bezpečnost.

Opomenout nelze ani rozsáhlý soubor služeb BMW ConnectedDrive nebo Asistent BMW Connected, který zajistí účinné propojení automobilu a digitálního světa zákazníka.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy