První Tesla kombi je hotová. Prý je stejně rychlá, jen praktičtější

Vůbec první vyrobená Tesla Model S kombi | foto: twitter

Tento rok se na autosalonu v Londýně předvede model, na který jsme dlouho čekali. Od 17. do 20. května zda totiž bude k vidění vůbec první Tesla model S v karosářském provedení kombi. Její stvoření je sice dílem soukromé karosárny, nicméně výsledek působí na první pohled více než profesionálně.

V karosárně QWest si na nové Tesle Kombi dali skutečně záležet. Prioritou nového majitele byla samozřejmě praktičnost, nicméně díky dobře odvedené práci se podařilo udržet u výkonnost. Kombík postavený na základech Modelu S P90D totiž stále zvládá akceleraci z 0 na 96 km/h během 2.8 sekundy. Tedy úplně stejně, jako jakákoliv jiná Tesla tohoto typu.

Jeden by očekával, že nové tvary přidají Tesle na hmotnosti, ovšem opak pravdou. Díky střeše, sloupkům a zadním vratům vyrobeným z karbonových vláken se konstruktérům dokonce podařilo snížit váhu o nezanedbatelných 12.6 kilogramu.

Alec Mumford, ředitel londýnského autosalonu, už se nechal slyšet, že na letošním ročníku se představí více světových novinek a unikátů, než kdykoliv dřív. A nezapomněl zmínit své nadšení ze skutečnosti, že Tesla Model S Kombi je jedním z nich. Dle jeho slov se totiž jedná o skvělou technickou práci, která jistě zaujme publikum.

Primárním cílem majitele vozidla byla možnost vozit si sebou svého psa v kufru, nicméně konstruktéři z Norfolku měli trochu jiné cíle. Chtěli totiž vytvořit minimálně stejně dobrou (ideálně však lepší) aerodynamiku, než mají původní Tesly Model S.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy