Ferrari unikly snímky nového 488 GTO. Extrémní model převzal techniku závodního speciálu

První snímky nového Ferrari 488, které zřejmě ponese označení GTO | foto: instagram

Po sociálních sítích začala kolovat velice nekvalitní fotografie, která však odhaluje velice kvalitní stroj z italské automobilky Ferrari. Nový model, který by podle všeho měl nést označení 488 GTO, bude zcela revolučním v mnoha ohledech a řidiči si za jeho volantem užijí pocity jako z řízení závodního vozu.

Pod kapotou nového sportovního vozu s motorem uprostřed by se měl totiž objevit zcela evoluční motor V8, který byl převzat ze závodního speciálu 488 Challenge.Ten by měl kromě ohromného výkonu, často se spekuluje o minimálně 700 koních, nabídnout i úsporu váhy, neboť proti standardnímu motoru z modelu 488 GTB by měl být o 10 % lehčí.

Ostatně váha se stala všeobecně důležitým aspektem při navrhování nového modelu. Podle webu CarScoops by totiž nový model 488 GTO měl disponovat zatím největším množstvím karbonových dílů, jaké kdy automobilka do svých silničních vozů montovala.

Z karbonu mají být vyrobeny i nové díly, které by měly výrazným způsobem zlepšit aerodynamiku celého vozu. I v tomto případě se Ferrari inspirovalo od svých závodních modelů a aerodynamika by mohla být až o 20 % lepší. Zároveň pak automobilka instalovala nový systém "Sideship Management" a úpravy se mělo dočkat i řízení a software operující s dvou-spojkovou převodovkou.

Nová hardcore verze Ferrari by se mohla oficiálně představit již na autosalonu v Ženevě, ovšem nedávno zveřejněné fotky naznačují, že prezentace pro uzavřený okruh lidí již proběhla.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy