Citroën oznámil plány na stavbu nového reprezentativního sedanu. Nahradí modely C5 i C6

CXperience je návratem Citroënu k extravagantním limuzínám. | foto: Citroën

Linda Jackson, ředitelka automobilky Citroen, oficiálně potvrdila, že modely C5 a C6 se dočkají nástupce, který bude směřovat na čínský a evropský trh. Dorazit by však měl až ke konci tohoto desetiletí a od svých předchůdců se bude nejspíš výrazně lišit.

V nedávném rozhovoru pro Autocar však Jackson zdůraznila, že nepůjde o novou C5. Mělo by se jednat o zcela nový a prostorný sedan, který nyní automobilce v nabídce chybí a Jackson v tom vidí problém. Podle jejích slov by každá velká automobilka měla mít v portfoliu malé, střední i střední vozy a SUV. Díky tomu pak bude schopna pokrýt poptávku jak domácností, tak společností vybírající nové služební vozy.

Jedním z hlavních důvodů pro návrat k rozměrným a reprezentativním sedanům však nejspíš bude čínský trh. Tamní poptávka po sedanech sice kvůli vozidlům typu SUV sice upadá, nicméně i tak je poměrně silná a Jackson nejspíš věří, že se jí tento trend podaří zvrátit.

Vzhled nového sedanu bude nejspíš silně inspirován konceptem CXperience a to zvenčí i zevnitř. Neotřelý a futuristický design pak bude nejspíš doplněn poslední generací komfortního podvozku, díky kterému by mohl vůz skutečně vystoupit z řady ostatních zástupců tohoto segmentu.

V tuto chvíli je ještě příliš brzy na hádání jakýchkoliv specifik, nicméně je více než pravděpodobné, že řadu technických a technologických prvků bude nový model sdílet s novou generací Peugeotu 508, který je nyní testován. V překladu by to mohlo znamenat hlavně novou platformu EMP2, která učinila velký pokrok v oblasti váhy i tuhosti.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy