Supersport z Koreje? Tenhle ale míří hodně vysoko

Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo (Ilustrační foto) | foto: Hyundai

V Česku se snaží Hyundai konkurovat sousedovi z Boleslavi, v zahraničí si však bere mnohem větší cíle. Podle posledních zpráv totiž automobilka pracuje na výkonném supersportu, který by měl přetáhnout zákazníky i sousedům z Maranella či Stuttgartu, kde sídli Ferrari a Porsche.

Magazín WheelsMag získal během veletrhu CES 2018 v Las Vegas potvrzení o vývoji nového supersportu hned od dvou významných představitelů automobilky. Jedním byl Luc Donckerwolke, viceprezident Hyundai Design, a druhým Woong-chul Yang, viceprezident oddělení vývoje a výzkumu.

Donckerwolke dokonce naznačil, že po skončení veletrhu CES by se měl podívat na první hotové návrhy. Nic konkrétního o voze sice neprozradil, nicméně alespoň řekl, že ne všechny automobily na kterých pracují budou mít systém autonomního řízení.

Navzdory častým tvrzením, že nový sporťák Hyundai Genesis nebude mít nic společného s oddělením Hyundai N, jsme se od Yanga dozvěděli, že technika nového vozu bude s největší pravděpodobností vyvíjena pod dohledem Alberta Biermanna, který je současným šéfem oddělení Hyundai N a zároveň bývalým šéfem oddělení BMW M.

Žádné termíny ani technická data v rozhovorech bohužel nefigurují. S největší pravděpodobností však půjde o dvoudveřový sportovní vůz, o jehož pohon se bude starat menší spalovací motor ve spolupráci s elektromotory a bateriemi.

Určitě se však máme na co těšit, neboť viceprezident designového oddělení Donckerwolke dříve pracoval pro koncern Volkswagen a dohlížel na design vozů jako Lamborghini Diablo a Gallardo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy