Masová mobilizace Afriky? Mobius 2 může být řešením. Jedna věc ale bude zřejmě chybět

Mobius 2 | foto: Mobius

Chcete li cestovat po Africe, potřebujete k tomu stroj, který něco vydrží. Dlouhou dobu byl tou nejlepší variantou Defender, nicméně jeho výroba už skončila a i starší kousky jsou stále poměrně nákladné na pořízení i provoz. Volné místo na trhu se tak pokouší zabrat společnost Mobius se svým off-roadem Mobis 2

Společnost Mobius Motors sídlí v Keni a její cíl je jednoduchý, nabídnout lidem laciný ale robustní dopravní prostředek, se kterým budou moci převážet své blízké i těžší náklad. A těmto požadavkům odpovídá Mobius 2 dokonale a dokonce dokázal přihodit i poměrně zajímavý vzhled.

Spíš než vzhled je však důležitější technika. Mobius 2 je postaven na robustním žebřinovém rámu, na kterém je umístěn prostorový rám. Konstrukce je tak skutečně masivní a měla by toho dost vydržet jak při jízdě, tak co se životnosti týče. Díky listovému odpružení na zadní nápravě by pak neměl být problém ani s převážením těžších nákladů.

Pod kapotou nalezneme 1.8 litrový benzínový motor o výkonu 98 kW (133 k), který je spojen s manuální pětistupňovou převodovkou. Malým zklamáním však může být informace z webových stránek prodejce, podle které budou všechny modely vybaveny pouze pohonem zadních kol.

Uvnitř vozu se naplno projevuje snaha o udržení nákladů na minimu. Výbava je strohá a linie jsou prosté a jednoduché, nicméně zákazníci toužící po luxusu si mohou připlatit za 9 palcový infotainment systém s vysokým rozlišením nebo za klimatizaci. V základní výbavě toho však příliš nenajdeme - vlastně ani zadní sedačky.

Tím největším benefitem je však samozřejmě cena. Nové SUV totiž vyjde v přepočtu na cca 12 610 dolarů, což odpovídá částce cca 273 000 Kč. Drsné africké SUV tak vyjde v Keni na zhruba stejnou cenu, jako 5 - 6 let staré sedany.

V Mobius Motors tak doufají, že jejich nové SUV bude přesně tím pravým, po čem africký kontinent touží. V poměru cena / výkon je totiž skutečně bezkonkurenční a jeho drsný vzhled by také mohl zaujmout řadu potenciálních zákazníků. V současné době má automobilka otevřené před-objednávky a první hotové vozy mají k zákazníkům dorazit začátkem nadcházejícího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy