Mini zřejmě pracuje na elektrickém Crossoveru, velikostí se zařadí pod Countryman

Nový Countryman je největším a nejprostornějším Mini v historii. (Ilustrační foto) | foto: MINI

Do světa unikla velice zajímavá zpráva o chystaných novinkách se značkou Mini. Tradiční britská automobilka by prý údajně měla pracovat na vývoji nového kompaktního elektrického SUV, které se svou velikostí zařadí pod model Countryman

S touto zprávou přišel motoristický web AutoExpress, podle kterého by měl být nový model vypuštěn do světa kolem roku 2021. O jeho technice se toho příliš neví, ovšem odhady mluví o zcela nové platformě, kterou by měl sdílet s BMW řady 1, 2, X1 a i3. Rozměry vozu jsou stále neznámé, ovšem délka je odhadována lehce přes 4 metry - podobně jako u nového Volkswagen T-Cross.

V nabídce pohonných ústrojí by měla být dominantní elektrifikace. Ostatně nelze se ničemu divit, neboť Mini před časem oznámilo svůj záměr změnit svou image na čistě elektrickou automobilku.

Peter Schwarzenbauer, člen představenstva BMW, odmítl spekulace o dostupnějším a kompaktnějším Crossoveru Mini jakkoliv komentovat. Dodal však, že kompaktní městská SUV jsou velice zajímavým segmentem, ovšem žádné rozhodnutí ještě nebylo přijato.

Mimo jiné Schwarzenbauer dodal, že automobilka se rozhodně nechystá představovat nic většího, než je model Countryman. Podobné vozy už by totiž nezapadaly do "DNA" automobilky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy