Subaru se pochlubilo svým dosud největším SUV, naskládá se do něj až osm lidí

Subaru Ascent | foto: Subaru

Na autosalonu v Los Angeles si odbilo svou premiéru i nové osmimístné Subaru Ascent, které se může honosit titulem největšího modelu v historii automobilky. Kromě velikosti však Ascent sází i na bohatou výbavu a své jízdní vlastnosti na silnici i v lehčím terénu.

Subaru představilo model Ascent jako koncept již v dubnu tohoto roku a od té doby se toho na něm změnilo jen velmi málo. SUV se drží designového jazyku "Dynamic X Solid", výrazná maska má tvar šestiúhelníku a po stranách nalezneme výrazné světlomety s designovou kudrlinkou, která připomíná horizontálně umístěné písty v motorech boxer.

A když už se bavíme o motorech, sluší se představit i siláka, který tohle osmimístné SUV pohání. Jedná se o 2.4 litrový motor boxer s přímým vstřikováním paliva a twin-scroll turbodmychadlem. Řidič tak dostává k dispozici výkon 260 koní při 5.600 ot./min. a cca 375 Nm točivého momentu od 2000 až po 4000 ot./min.. Všechny modely budou vybaveny CVT převodovkou, která však nabízí i mód suplující 8 rychlostí.

Kromě slušného výkonu se Ascent může pochlubit i schopností odtáhnout náklad o hmotnosti 2260 kilogramů a dojezdem přes 800 kilometrů na jedno natankování.

Hlavní předností nového Ascentu je však standardně dodávaná zadní lavice pro tři pasažéry, díky které v Ascentu odvezete dohromady až 8 lidí. Pokud je to pro vás ale zbytečně moc, je možné si vůz naspecifikovat i jinak a místo druhé řady sedadel pro tři získat třeba dvě komfortní samostatná křesla.

Kromě prostoru a schopné techniky však Ascent nabízí i bohatou výbavu. Vůz má být nabízen ve čtyřech konfiguracích: Base, Premium, Limited a Touring, přičemž již v základní variantě člověk získává bezpečnostní asistent Subaru EyeSight s automatickým nouzovým brzděním a asistentem pro jízdu v pruzích. O komfort se pak postará 6.5 palcový infotainemtn systém s AndroidAuto a Apple Car Play, 18-palcová kola, střešní nosiče, třízónová klimatizace nebo asistent pro jezdejzd do kopce Auto Hold.

Subaru Ascent (2:04) | zdroj: youtube.com

S vyššími stupni výbavy pak přibývají asistenty pro sledování mrtvého úhlu nebo sledování dopravy za vozem, 8-palcový displej infotainmentu, WiFi, kožené čalounění, bezklíčové odemykání, atd. Možností je zkrátka mnoho a na chudou výbavu si potencionální majitelé jistě nebudou moci stěžovat. Ostatně v nejvyšší výbavě můžete získat i audiosoustavu Harman Kardon.

Jak už ale nejspíš z rozměrů vozu tušíte, primárním trh pro Ascent se nachází za velkou louží. Stále je zde šance, že by se mohl časem dostat i do Evropy, ale to se pouštíme do divokých spekulací.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy