Bentley za cenu 58 Superbů? Automobilka v tichosti představila luxusní Mulsanne Grand Convertible

Bentley Mulsanne Grand Convertible | foto: Bentley

Je až těžko uvěřitelné, že právě značka Bentley by představila nový model v tichosti. Přesto se tomu tak událo na autosalonu v Dubaji, kde automobilky představila svůj nejluxusnější kabriolet Mulsanne Grand Convertible.

Kromě reprezentativního vzhledu a luxusu uvnitř však Bentley nabídne i vzácnou exkluzivitu. Automobilka totiž vyrobí pouhých 19 kusů, přičemž jeden vyjde na 3.6 milionu dolarů, tedy cca 76 milionů korun. Jen pro srovnání, za podobnou částku si můžete pořídit zhruba 8 luxusních kabrioletů Rolls Royce Dawn, nebo cca 58 prémiově vybavených Superbů (cena odhadnuta podle nejdražšího skladového vozu Škoda Superb Combi L&K 2.0 TDI 140 kW, 7 st. převodovka DSG, pohon 4x4).

Zámožní klienti z USA však budou mít smůlu, neboť automobilka neplánuje expedici žádného kusu do zámoří, jak uvedl tiskový mluvčí Bentley Motors Americas Erin Bronner pro web CarScoops.

A mají skutečně čeho litovat, neboť Mulsanne Convertible je limitovaná edice, za jejímž zhotovením stojí tradiční úpravce Mulliner. Vůz se poprvé ukázal jakožto koncept "Grand Convertible" a stává se neoficiálním nástupcem modelu Bentley Azure, jehož výroby byla ukončena v roce 2010.

Mlčení automobilky o představení nového kabrioletu je skutečně něčím nezvyklým, ovšem proslýchá se, že vůz měl být vyroben jako pocta ke stoletému výročí od založení automobilky, které oslavíme v roce 2019. Ostatně k datu založení automobilky, roku 1919, se vztahuje i počet plánovaných kusů.

Shmee představuje nový Bentley Grand Convertible (15:50) | zdroj: youtube.com

Co se techniky pod kapotou týče, Grand Convertible by měl být postaven na základech modelu Mulsanne Speed, takže pod jeho kapotou nalezneme 6.75 litrovou V8 o výkonu 537 koní a 1100 Nm. Sedan s těmito parametry dokázal akcelerovat z 0 na 96 km/h za 4.8 sekundy a maximální rychlost dosahovala 305 km/h. Vzhledem k přidané váze kabrioletů však u nejnovějšího modelu bude třeba očekávat trochu pomalejší rozjezdy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy