Bojíte se o své klasické Porsche? Automobilka nyní přichází s továrním GPS lokátorem

Youngtimery značky Porsche patří mezi vyhledávané klasiky | foto: Porsche

Pokud máte to štěstí a vlastníte některý z klasických vozů značky Porsche, budete moci svého miláčka lépe ochránit před nenechavci.

Technologie nesoucí název Porsche Classic Vehicle Tracking System je založená na GPS lokátoru a je určena pro všechny vozy od legendární 356 po poměrně nedávnou Carreru GT.  Základem zařízení jsou senzory umístěné na skrytých místech automobilu. Data ze senzorů jsou odesílána do uzavřené počítačové sítě, pokrývající celý kontinent. Nejedná se o univerzální provedení, každý model dostane specificky upravenou verzi. A jak to celé přesně funguje?

Jakmile senzor zjistí pohyb automobilu a systém je aktivován, odešle do centrálního střediska signál. Upozornění je taktéž vysláno při odpojení baterie. Interní GPS lokátor slouží k přesné lokalizaci vozu a umožňuje policii rychlé dopadení ukradeného Porsche. Technologie v sobě také integruje i klasický alarm, sloužící k vystrašení zloděje. Aplikace umožňuje odeslat do vozidla příkaz znemožňující nastartování motoru či sledování jízdy v reálném čase.

Pokud automobil někomu půjčíte, můžete vytyčit hranice, které vaše Porsche nesmí překročit, či nastavit maximální rychlost. Pokud je nastavená hranice nebo rychlost překročena, jste ihned upozorněn. Aplikace pro chytré telefony rovněž obsahuje transportní mód, určený pro převážení vozu. Speciální dílenský mód zase odstaví na předem určenou dobu alarm vozu pro případ provádění servisních prací. Porsche prozatím nespecifikovalo cenu systému, ta se přitom bude odvíjet od konkrétního typu automobilu. Se zahájením prodeje se počítá na jaře 2018.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy