FXX K Evoluzione: Ferrari představilo poslední evoluci svého okruhového monstra

Ferrari FXX-K Evo | foto: Ferrari S.p.a.

Automobilka Ferrari dnes představila poslední evoluci svého okruhového monstra, která nese název FXX K Evoluzione. Informace o tom to modelu byly do poslední chvíle jednou velkou neznámou, ovšem jak už se předpokládalo, hlavní roli hraje aerodynamika a hmotnost.

Abychom byli přesní, Evoluzione není zcela novým modelem, ale pouze evolucí modelu FXX-K. Na rozdíl od něj však dokáže nové Evo vyprodukovat při maximální rychlosti přítlačnou sílu až 830 kilogramů, což je rozdíl 23% oproti standardnímu FXX-K a 75% oproti modelu LaFerrari, ze kterého vozy z řady FXX-K vychází. Jak upozorňuje web AutoCar, odkud první informace o novince přišly, při rychlosti 200 km/h produkuje Evo přítlačnou sílu 640 kg, což je srovnatelné i se závodními vozy kategorie GT3.

Úpravami prošel prakticky celý exteriér, kde se pracovalo s každým detailem. Přední i zadní nárazník se dočkal upravených tvarů, přibyly nové nasávací otvory před předními koly, měnil se tvar přívodu vzduchu k chlazení brzd, měnila se podlaha vozu a změn se nakonec dočkalo i křídlo, jehož tvar nyní spolupracuje se zadním spoilerem na vytváření maximálního přítlaku.

Uvnitř vozu se pak změnil volant a také narostla obrazovka infotainment systému, který používá kompletně přepracovaný software. Úpravy se nevyhnuly ani podvozku, který musel být kvůli vyšší přítlačné síle také upraven.

A jak FXX-K Evo získat? Pokud jste šťastným majitelem minulé generace FXX-K, pak můžete nechat svůj vůz upravit o novější aerodynamické prvka a zaplatit si jen za úpravu na variantu Evo. Druhou možností je pak zakoupení již upraveného nového vozu, ovšem podle všeho půjde o velice limitovanou sérii. 

Novinka s označením Evoluzione byla představena dnes na okruhu "Mugello" během akce "2017 Finali Mondiali" a jedná se o evoluci již třetí generace tohoto extrémního stroje, se kterým je ale možné jezdit pouze na okruzích.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy