Hyundai i30 N předvede své kvality v Las Vegas, prodávat se v USA ale nebude

hyundai i30 N | foto: Hyundai

Hyundai se svým prvním závodníkem i30 N sklízí zatím samé úspěchy. Dalším milníkem, v rámci představování veřejnosti, může být účast tohoto modelu na světoznámé SEMA Show, která se uskuteční 31. října v Las Vegas.

Hyundai i30 N poprvé předvedl své kvality v květnu během náročného 24hodinového závodu na legendárním Nurburgringu. S autem se povedlo odjet 122 kol v celkové délce přesahující 1800 vyčerpávajících kilometrů, které ukázaly ambice i výdrž nového vozu.

Hyundai i30 N je prvním členem řady vysokovýkonných modelů N. Model i30 N je zcela nově vyvinutým vozem, postaveným na základě nové generace modelové řady i30, který poskytne řidiči maximální potěšení z jízdy v každodenním provozu na silnicích, i na závodním okruhu.

N bylo zrozeno v Namyangu, v globálním výzkumném a vývojovém středisku společnosti Hyundai Motor v Koreji a testováno na Nürburgringu, jednom z nejnáročnějších závodních okruhů na světě, u něhož sídlí zkušební centrum Hyundai. 

„Hyundai i30 N byl vyvinut výhradně pro maximální potěšení z jízdy, které si mohou naši zákazníci užívat ve vysokovýkonném voze za dostupnou cenu,“ říká Albert Biermann, výkonný viceprezident divize pro vývoj vysokovýkonných vozů. „Díky vysokovýkonným modelům N zvýšíme atraktivitu naší značky. Naše emocionální produkty uspokojí potřeby řidičů, kteří chtějí mít úsměv na tváři při řízení svého vozu na silnici plné zatáček a při poslechu zvuku motoru. Proto měříme vysoké výkony v počtu tepů za minutu místo pouhých otáček za minutu.“

Zcela nový i30 N bude uveden na evropský trh koncem roku 2017 a je určen pro řidiče, kteří si chtějí dopřávat potěšení z řízení sportovního vozu.

O pohon se stará přeplňovaný motor o objemu 2,0 l, který poskytuje výkon až 275 k a točivý moment 353 N.m. Hnací síla je přenášena na přední kola prostřednictvím šestistupňové mechanické převodovky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy