Suzuki Xbee: Konečně facka pro přerostlá SUV?

Koncept kompaktního retro-off-roadu Suzuki Xbee | foto: Suzuki

Japonská automobilka Suzuki si vždy šla svým směrem, což je ostatně na jejich modelech dobře patrné a osobně mi to je dost sympatické. Zatímco všichni tedy upírají svou pozornost na zbytečně přerostlá SUV, jejichž prostor není ani zdaleka tak královský, Suzuki si připravilo várku líbivých městských konceptů, se kterými chce zazářit na letošním ročníku Tokio Motor Show.

Nehledejte zde ale žádnou spojitost s podobně nazvaným Scionem xB, Suzuki Xbee (čteno "Crossbi") je další z řady stylově retro vyhlížejících off-roadů, který svými rozměry strčí do kapsy kdejaké městské vozítko.Suzuki ja navíc na tyto vozy specialista, jak nám v testu dokázal kompaktní Ignis, který si také bral inspiraci z retro modelů automobilky. Koncept Xbee ovšem jakoby svým stylem trochu opisoval od Toyoty FJ Cruiser.

Tento malý koncept crossoveru, jehož základem se zřejmě stal podobně kompaktní funky model Hustler, se představí na akci "Tokyo Big Sight" rovnou ve třech provedeních: žluté Xbee, béžový Xbee Oudoor Adventure a černé Xbee Street Adventure - každý vůz přitom zdůrazňuje odlišný přístup k jinak stejnému designu.

Kromě toho Suzuki představí i zcela nový koncept futuristického elektrického off-roadu -Survivor, ovšem ten vdá na vlastním článek a tak se o něm již brzy dočtete na našich stránkách.

Dalšími exponáty na stánku Suzuki budou dva různě upravené modely Spacia Vagon, retro Kei dodávka Carry Light Tiger Ichi Concept a samozřejmě řada motocyklů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy