Není to už trochu moc? Létající kapsle mají být běžné v blízké budoucnosti

Renault "The Float" concept | foto: Renault

I když máme starousedlé myšlenky na atmosférické motory a vůni spáleného benzínu, nemůžeme se bránit ani tomu, co nás v nejbližších desetiletích čeká – elektrické pohony, autonomní řízení a sdílené jízdy.

Ano, právě díky těmto faktorům se budou automobily v nadcházejících letech postupně měnit. Ve snaze znázornit představy začínajících automobilových návrhářů, uspořádal Renault a londýnská umělecká škola Central Saint Martins soutěž pro studenty oborů designu, aby ztvárnili vlastní představu aut budoucnosti.

Celkem patnáct studentů vytvořilo podrobné návrhy týkající se automobilové budoucnosti. Vítěze vybíraly týmy složené ze starších designových týmů automobilky Renault a třemi průmyslovými designéry. Ty nakonec vybraly projekt „The Float“, který můžete vidět.

„Plovák“ přináší způsob, jak propojit nové technologie a mobilitu budoucnosti. Místo kol využívá magnetické levitace a průhledná skla pak už jen doplňují futuristickou atmosféru.

Vítěz Yuchen Cai, jako součást svého vítězství, strávil dva týdny v designovém centru Renault v Paříži, kde měli celý projekt doladit. „Kapsle“ budoucnosti by měly pojmout jednoho až dva lidi, navíc by neměl být problém je díky magnetickému poli různě spojovat. Uvnitř jsou vybaveny otočnými sedadly a velkými posuvnými dveřmi, což umožňuje snadný výstup a nástup.

Nezbývá, než nechat se překvapit, co konkrétně nám budoucnost automobilového průmyslu přinese. My bychom ale raději přeci jen zůstali nohama na zemi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy