První tahač na elektřinu už za 6 týdnů. Zodpoví Tesla tu nejdůležitější otázku?

Nový náklaďák automobilky Tesla se má představit již v září | foto: Tesla Motors

Spekulace o vývoji bateriemi poháněného tahače značky Tesla kolují internetem už delší dobu, ovšem až doteď nikdo netušil, jak daleko se konstruktéři z Tesly dostali. To by se ale mělo již brzy změnit, neboť Elon Musk, zakladatel automobilky, na svém Twitterovém účtu zveřejnil datum oficiální premiéry.

Velká premiéra dosud největšího vozu z nabídky společnosti Tesla se uskuteční již 26. října tohoto roku v Hawtorne, stát Kalifornie. Musk ve svém Tweetu ještě uvedl, že součástí prezentace bude i možnost testovací jízdy a údajně se rozhodně vyplatí premiéru navštívit, neboť prý "bude stát za to".

První snímek tahače Tesly byl odhalen již v červnu tohoto roku, od té doby se ale o něm víceméně mlčí. Samotný Elon Musk ovšem v jednom ze svých tweetů prohlásil, že řídit nový tahač od Tesly je stejně snadné, jako řídit osobní automobil. Další informace už ovšem přicházejí z různorodých zdrojů a jedná se o čisté spekulace.

Například agentura Reuters před časem uvedla, že odhadovaný dojezd tahače Tesly by se měl pohybovat v rozpětí 200 až 300 mil (321 - 482 km), což by Tesle nahrávalo zejména v oblasti vnitrostátní / regionální přepravy. Reálný dojezd na jedno nabití a a kapacita nákladu ovšem stále zůstává záhadou.

Jen pro srovnání, současné tahače využívané k dálkové přepravě jsou schopny urazit na jednu nádrž i 1,610 kilometrů, čemuž by Tesla při současné technologii baterií mohla jen těžko konkurovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy