Už jste slyšeli o SSUV? Lamborghini zakládá novou třídu automobilů

Upoutávka na Lamborghini Urus | foto: youtube.com

Od ukončení produkce úplně prvního SUV značky Lamborghini, modelu LM002, uběhlo již více než 24 let. Od prvního představení moderního konceptu SUV Urus uběhlo již pět let, čekání na něj se už ale blíží ke konci. Automobilka Lamborghini totiž oznámila datum jeho oficiální premiéry.

Dlouho očekávané SUV Urus, které jsme poprvé mohli spatřit v podobě konceptu již více než před pěti lety, se velkolepé premiéry dočká již  4. prosince, tedy za méně než tři měsíce. Proč právě 4. prosince sice netušíme, ovšem již dříve se objevily spekulace naznačující toto datum.

Lamborghini Urus by mělo zcela redefinovat možnosti vozů SUV a vytvořit si tak zcela novou kategorii. Podle automobilky bychom se měli dočkat bezprecedentně výkonného SUV, které svým majitelům nabídne odpovídající luxus a všestrannost, ovšem i nadále si zachová charakteristické znaky automobilky, mezi které patří třeba zcela nevšední vzhled. Tuto třídu pak automobilka označuje jako SSUV - Super Sport Ultility Vehicle.

Ačkoliv automobilka slibuje malou revoluci, Urus se bude muset prosadit v celku bohaté konkurenci. Trendu výkonných luxusních SUV, který bezpochyby odstartovalo Porsche Caqyenne, už totiž propadly i automobilky jako Bentley, Maserati a Jaguar, další luxusní značky se pak hodlají brzy přidat.

Možná i proto věnuje Lamborghini představení nového vozu takovou pozornost, že mu nechalo vytvořit působivé propagační video a zároveň založilo propagační webové stránky SinceWeMadeItPossible, jejichž obsah se bude pravděpodobně rozšiřovat s blížící se premiérou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy