Seat odhalil novou generaci ostrého Leonu Cupra R, nabídne přes 300 koní

Nový Seat Leon Cupra R vznikne jen v 799 kusech a nabídne výkon přesahující 300 koní | foto: Seat

Jen pár dnů před plánovanou premiérou na autosalonu ve Frankfurtu představil Seat exkluzivní edici ostrého modelu Seat Leon Cupra R, který vznikne pouze v 799 kusech a řidičům nabídne výkon přesahující hranici 300 koní.

Nový Seat Leonu Cupra R se stane nejvýkonnějším silničním automobilem značky. Jeho motor nabídne ve spojení s manuální šestistupňovou převodovkou výkon 310 koní a ve spojení s automatickou převodovkou DSG 300 koní. Všechen výkon bude směřován pouze na pření nápravu.

Kromě vysokého výkonu ale nabídne nový Leon Cupra i vysokou exkluzivitu - to štěstí z jeho vlastnictví totiž bude moci pocítit pouze 799 zákazníků, neboť výroba bude limitována právě na takový počet strojů.

Každý z nich se přitom bude moci pochlubit řadou úprav a prémiových prvků výbavy, které by měli zajistit skvělé zážitky z jízdy. Chybět tak nebude adaptivní podvozek DCC, brzdy Brembo, nový výfukový systém nebo upravený odklon kol na přední nápravě.

Úpravy se ale nevyhnuly ani vzhledu. Leon Cupra tak nabídne výrazně upravené blatníky s přívody vzduchu, přední i zadní nárazníky s detaily vyhotovenými z karbonu nebo decentní křídlo nad pátými dveřmi. Na výběr bude ze tří barev: Midnight Black (půlnoční černá), Pyrenees Grey (Pyrenejská šedá) a Matte Grey (matně šedá).

Nový Seat Leon Cupra R vznikne jen v 799 kusech a nabídne výkon přesahující 300 koní | foto: Seat

Některé detaily vozu, jako například zrcátka, disky kol nebo rámečky v nárazníku, budou lakovány do odstínu mědi. Měď a karbon se pak objeví i v interiéru, kde se řidič mimo jiné může těšit i na volant a řadící páku očalouněné Alcantarou.

Zahájení prodeje vozu Seat Leon Cupra R se očekává ještě před koncem tohoto roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy