Kodiaq se dočká nového modelu. Dostane ostrou verzi vRS

Škoda Kodiaq RS z návrhu X-Tomi Design | foto: X-Tomi design

Stále populárnějším "ostrým" vozům kategorie SUV už podlehla i mladoboleslavská automobilka Škoda Auto. Podle posledních zpráv, které přinesl web Autocar, bychom se již příští rok mohli dočkat agresivně vyhlížející a hlavně výkonné varianty vozu Škody Kodiaq vRS.

Výkonná varianta modelu Kodiaq by měla být podle Autocaru stále ve vývoji, takže údaje o technických parametrech nejsou k dispozici. Podle některých zdrojů by však nový Kodiaq měl nabídnout skutečně "hodně" točivého momentu, takže s největší pravděpodobností dostane dieselový motor, podobně jako Octavia vRS.

S trochou štěstí by mohla vzniknout i benzínová varianta, ovšem v případě Kodiaqu se primární volbě naftového motoru nemůžeme divit - mezi zákazníky je totiž nejpoptávanější. Kodiaq vRS by také s největší pravděpodobností mohl získat pohon všech kol ve standardní výbavě.

Ohledně designu vozu se budeme muset nechat překvapit, ale očekává se, že Škoda tradičně vsadí na agresivnější nárazníky, výrazné lemování oken nebo agresivnější přední masku.

Největší poptávka po modelu Kodiaq vRS se očekává v Německu a Velké Británii, kde modely vRS tvoří až 20% podíl na prodejích automobilky. Možná i proto podle Autocaru Škoda zvažuje rozšíření nabídky modelů vRS.

Co se samotného Kodiaqu týče, ten kromě modelu vRS dostane i variantu s karoserií kupé, která však nejdříve zamíří na Čínský trh. O zavedení modelu na evropský trh se zatím nemluví, ovšem vysoká poptávka by tuto situaci mohla změnit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy