Nový elektromobil na scéně? Honda představí svůj koncept Urban EV ve Frankfurtu

Honda Urban EV | foto: Honda

S blížícím se zahájením autosalonu ve Frankfurtu se objevují stále nové informace o tom, co bude která automobilka představovat. Prozatím poslední zajímavé informace však přicházejí od Hondy, která by ve Frankfurtu měla prezentovat svůj koncept elektromobilu určeného pro evropský trh.

Různé koncepty elektromobilů zažívají poslední dobou skutečný boom, ovšem tento Urban EV koncept od Hondy by neměl být předvojem produkčního elektromobilu, který zřejmě brzy zamíří na evropské trhy.

Z uveřejněné fotografie, která ukazuje pouze modře podsvícené logo automobilky a informaci o dobíjení baterie, se toho bohužel moc nedozvíme. Dokonce ani na internetu se nám nepodařilo sehnat snímky či design tohoto nového vozu.

Už jen ze samotného snímku je ale jisté, že Honda myslí své plány na elektrifikaci evropských silnic opravdu vážně. I sám mluvčí automobilky potvrzuje, že většina koncentrace je nyní směřována na produkční verzi tohoto elektromobilu.

Koncept Urban EV však nebude jedinou zajímavostí na stánku Hondy, kromě něj se představí i prototyp hybridního SUV CR-V, které zažilo svou premiéru na autosalonu v Šanghaji a které je předzvěstí sériového vozu.

Honda CR-V Hybrid | foto: Honda

Poslední dvojicí vozů u stánky Hondy by pak mělo být supermini Honda Jazz nebo poslední generace Hondy Civic vybavená novým dieselovým motorem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy