Hyundai to s vodíkem myslí vážně, představilo nové SUV na palivové články

Hyundai FCEV | foto: Hyundai

Automobilka Hyundai představila novou generaci vozidel poháněných palivovými články, kterou tentokrát zastupuje stylové SUV s dojezdem až 580 kilometrů na jedno natankování.

Dnes si v soulu odbyla premiéru již čtvrtá generace FCEV vozidel korejské automobilky Hyundai, kterou tentokrát zastupuje elegantní SUV. Vů přímo navazuje na koncept FE Fuel Cell, který se představil již na autosalonu v Ženevě. V produkční verzi by pak vůz mohl nahradit starší, palivovými články poháněný Tuscon. V tom by mu měl pomoci i dojezd cca 580 kilometrů.

Co se designu týče, tento nový zástupce FCEV vozidel je druhým SUV ze stáje Hyundai, který převzal nový designový jazyk značky - tím prvním byl kompaktní městský crossover Kona. Součástí nového stylingu je například stylová čelní maska, úzké světlomety a poměrně vysoko posazené mlhové světlomety.

Některé technické parametry stále nejsou známy, ovšem elektrický motor by mohl dosahovat výkonu cca 120 kW (163 k) a točivým momentem 400 Nm. Tento výkon pak bude s největší pravděpodobností posílán pouze na přední nápravu.

Prodej bude zahájen začátkem příštího roku v Korei, následovat bude severoamerický trh a poté dorazí nové SUV snad i do Evropy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy