Chybí vám Defender? Nový koncept se představí zřejmě již příští rok

Land Rover Defender | foto: Land Rover

Nový Land Rover Defender je zřejmě tím nejočekávanějším modelem v historii celé společnosti. Od představení konceptu DC100 v roce 2011 jsme toho však o nové generaci legendárního Defenderu příliš neslyšeli.

To se však s dneškem mění, neboť podle informací z Automotive News se nový Defender pomalu ale jistě posunuje k produkci, která by měla být zahájena v roce 2019. To je sice stále vzdálená budoucnost, ovšem již příští měsíc bychom se mohli dočkat konceptu.

O samotném voze toho stále moc nevíme, ovšem podle dřívějších vyjádření by měl stále nést charakteristické znaky a měl by být nabízen v různé řadě karosářských provedení, podobně jako jeho předchůdce. Zájemci tedy budou moci volit od dvoudveřové varianty s plátěnou střechou až po klasické čtyřdveřové modely s pevnou karoserií.

Velkou novinkou by měla být samonosná karoserie, na které by mělo být mnoho prvků z hliníku. Pod kapotou by mělo být na výběr z většího množství benzínových i naftových čtyřválců. Poslední zajímavostí pak je skutečnost, že výroba by mohla probíhat na Slovensku.

To však není poslední novinka ze stáje automobilky. V roce 2020 se totiž očekává nová nová generace Discovery Sport, která by se mohla představit spolu s omlazeným Range Rover Evoque.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy