Kodiaq mění identitu a míří do Jižní Ameriky, říkat si bude Tharu

Škoda Kodiaq se představuje oficiálně, má pět motorů i několik unikátních prvků. | foto: Škoda Auto

Obyvatelé států Jižní Ameriky se zřejmě brzy dočkají nového SUV VW Tharu, který by podle prvotních informací neměl být ničím jiným, než upravenou Škodou Kodiaq, která by se měla vyrábět v argentinské továrně.

Podle brazilského webu Auto Papo si společnost Volkswagen v nedávné době zaregistrovala u Brazilského úřadu pro průmyslové vlastnictví jméno "Tharu", což naznačuje, že zde pod tímto názvem hodlá představit nový model.

Zatím kolem toho nepadlo žádné potvrzení, nicméně web CarScoops předpokládá, že by se mohlo jednat o lokální verzi SUV Škoda Karoq, které by bylo s drobnými úpravami vyráběno v argentinské továrně Volkswagenu a prodáváno napříč kontinentem.

Pokud by se tak stalo, je velmi pravděpodobné, že pod kapotou VW Tharu by se objevil motor 1.4 litru TSI o výkonu 150 koní, který se v současné době vyrábí v brazilském Sao Paulu. Existuje však i možnost, že by se ke slovu dostal silnější a novější motor 1.5 TSI. O přenos výkonu na kola by se pak měla starat šestistupňová převodovka Tiptronic, která by byla standardní výbavou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy