Ponese design rysy žraloka? BMW poodhalilo tvary nového roadsteru

Koncept nového roadsteru BMW | foto: BMW

Mnichovská automobilka BMW alespoň částečně odhalila tvary konceptu nového roadsteru, který by se měl již 17. srpna představit na motoristická akci Pebble Beach Concours d'Elegance. Podle všeho se zdá, že tento koncept by se měl stát základem pro budoucí generaci roadsterů Z4 nebo Z5.

První snímek toho vskutku neodhaluje mnoho, ovšem na první pohled je vidět klasicky protáhlá přední kapota, nízké a protáhlé čelní sklo, dvojice ochranných oblouků za prostorem posádky, vystouplé blatníky a protáhlá zadní světla, která lemují i bok vozu.

Víc toho bohužel k vidění není, BMW zkrátka dělá kolem podoby budoucích modelů Z velké tajnosti, ovšem i tak sem tam nějaká ta informace proklouzne na světlo světa.

Již nyní například víme, že platforma vozu je vyvíjená ve spolupráci s Toyotou, která by na stejně platformě měla představit model Supra. Ze snímků testovacích prototypů se také dají odvodit propracovanější a stylové tvary předního nárazníku a masky, větší otvory chladiče a stylové světlomety. Zadní části vozu pak zřejmě budou dominovat protáhlé světlomety a dvojice výfukových koncovek.

Z interiéru se toho příliš zjistit nepovedlo, ovšem z několika narychlo pořízených snímků se zdá, že řidiči se mohou těšit na tří-ramenný volant, velký display infotainmentu a širokou středovou konzoli.

Pod kapotou vozu by se měla objevit široká nabídka motorizací zahrnující dvakrát přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec i dvakrát přeplňovaný řadový šestiválec o objemu 3.0 litrů. Detailní informace zůstávají tajemstvím, ovšem podle webu CarScoops by verze Z4 s20i mohla disponovat výkonem 145 kW (197 koní) a 320 Nm.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy