Varování odborníků se naplnila, dlouhé kolony čekají na řidiče nejen v Chorvatsku

kolony | foto: pixabay.com

Včerejší den odstartoval doslova stěhování národů, před kterým odborníci varovali již s předstihem. Situace na evropských dálnicích není vůbec jednoduchá. Kdo mohl a odjezd na dovolenou odložil, udělal dobře.

Aktuálně se začínají tvořit dlouhé kolony při cestě do Chorvatska a v samotném Chorvatsku ve směru na jih země. Cestu blokují turisté z několika zemí a postupem času se situace lepšit nebude.

Maďarsko hlásí kolony na hranicích ve směru od Vídně, dále na dálnici M1 u města Györ ve směru na Budapešť a silný provoz je u města Mosonmagyaróvár v téže směru.

Rakousko má aktuálně kolony kolem Salzburgu, na Taurenské dálnici A10 ve směru na Villach. Před tunelem Karawanken je 10 km kolona ve směru do Slovinska a silný provoz vidíme i ve Vídni.

Ve Slovinsku už je několikahodinové zdržení na hraničním přechodu Macelj ve směru do Chorvatska a již zcela zkolabovala doprava na cestě z města Koper na Istrii přes hraniční přechody Dragonja a Plovanija. Dopravní nehodu vyšetřují policisté na dálnici A1 zhruba 20 km před Ljubljanou ve směru od Mariboru.

Chorvatsko má kolony kolem Záhřebu, pomalu jede kolona na dálnici A1 od Záhřebu až Bosiljevo směrem na jih. Další kolona se začíná tvořit před tunelem Malá Kapela ve směru na Split a Makarskou. Před tunelem Sveti Rok se stala dopravní nehoda ve směru na Záhřeb a začínají se obousměrně tvořit kolony vozidel. Kolona se také tvoří před mostem na ostrov Krk a v Makarské.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy