Aston Martin připravuje další limitovanou edici, vznikne pouhých 28 kusů

Aston Martin Vanquish Zagato Speedster | foto: youtube.com

Pokud toužíte po vozu Aston Martin Vanquish Zagato, ale nelíbí se vám klasické kupé ani verze Zagato Volante, pak pro vás máme dobrou zprávu. Automobilka totiž již delší dobu testuje novou variantu "Speedster", která nabídne velmi netradiční karoserii. Bohužel se však bude jednat o velmi vzácný model.

Zvěsti o testování nového modelu Zagato Speedster unikly na internet již před delší dobou, ovšem nyní se můžeme podívat na skutečně kvalitní záběry a také si poslechnout úžasný zvuk jeho motoru.

Speedster se připojí k modelům Zagato (kupé) a Zagato Volante (kabriolet), bude z nich však nejvzácnější, neboť má být pro celý svět vyrobenou pouhých 28 modelů. Jeho cena tak bude s vysokou pravděpodobností dosahovat závratných výšin. Podle spekulací z webu CarsCoops by se mohlo jednat až o částku 1,6 milionu dolarů (35,5 milionu korun).

Aston Martin Vanquish Zagato Speedster | foto: youtube.com

Jistě tak půjde o zajímavý investiční vůz, ovšem co se jeho vzhledu týče, malinko zaostává za svými příbuznými.

Karoserie Speedster se dvěma "hrby" za sedačkou řidiče i spolujezdce je poněkud zajímavá v kombinaci s dlouhou přední kapotou a krátkou zadní částí vozu. Většina Speedsterů z posledních let je totiž vybavena motorem vzadu či uprostřed, díky čemuž má vůz vyváženější proporce.

Konečně rozhodnutí o líbivosti vzhledu však s největší pravděpodobností zůstane jen na tom, kdo má v kapse oněch potřebných 1,6 milionu dolarů. Pokud by se však nerozhodl investovat do Zagata Speedster, mohl by si pořídit cca tři vozy Zagato kupé či Zagato Volante.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy