Návrat ve velkém stylu? Nové TVR strčí do kapsy i Porsche 911 Turbo S

TVR | foto: carscoops.com

Nový sporťák, na kterém pracuje tradiční britská automobilka TVR, by podle posledních informací mohl svým poměrem váhy a výkonu trumfnout i zavedené hráče v segmentu, do kterého spadá i Porsche 911 Turbo, Aston Martin Vantage GT8 nebo Jaguar F-Type SVR.

Podle posledních informací, se kterými přišel britský web Autocar, by nové TVR mohlo vážit pouhých 1,200 kilogramů, přičemž pod jeho kapotou by se měl usadit 5 litrový motor V8 Cosworth. Výsledkem by měl být poměr cca 400 koňských sil na tunu, což by znamenalo, že osmiválec pod kapotou bude disponovat výkonem cca 480 koňských sil.

V současném světě sportovních aut sice výkon pod 500 koní nezní nijak oslnivě, ovšem zde přichází ke slovu nízká váh. Právě díky poměru váhy a výkonu by se nové TVR mohlo snadno stát rivalem vozů jako je Porsche 911 Turbo S, Aston Martin Vantage GT8, Maserati GranTurismo MC Stradale nebo Jaguar F-Type SVR.

Nové TVR by tak mohlo být schopno akcelerace z 0 na 100 km/h v časech okolo 4 vteřin a maximální rychlost by mohla být až 231 km/h. Ostatně jak se vyjádřil John Chasey z TVR, při vyvíjení vozu a stanovení výkonu byli konstruktéři velmi ambiciózní a důslední.

Cíle při stanovování váhy/výkonu, velikosti, praktičnosti a kvality byly již od samého počátku stanoveny velmi vysoko, neboť nové TVR se bude muset prosadit ve velmi konkurenčním prostředí. Podle slov Johna Chaseyho však výsledný vůz splňuje všechny stanovené požadavky a některé dokonce překonává.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy