Ferrari F16X: Dočkáme se v roce 2021 prvního SUV značky Ferrari?

Jedná z možných podob prvního SUV značky Ferrari, F16X | foto: youtube.com

Dokud Ferrari zatvrzele odmítalo stavět vozy SUV, svět se zdál v pořádku. Poptávka po těchto vozech už však přemohla i zatvrzelost z Maranella a na svět se derou první zvěsti o tom, že automobilka Ferrari představí v roce 2021 své první SUV.

Představitel koncernu FCA, Sergio Marchionne, který v současné době stojí i v čele automobilky Ferrari připustil možnost, že se skutečně dočkáme SUV se vzpínajícím se koněm na kapotě. Krátce na to přišel Car Magazine s informací, podle které zahájilo Ferrari práci na jakémsi "crossoveru", po kterém zákazníci již delší dobu volají. Více informací se však dozvíme později.

Vůz s kódovým označením F16X by měl být vyvíjen společně s nástupcem modelu GTC4 Lusso a měl by konkurovat modelům jako je Lamborghini Urus nebo Aston Martin DBX, které by měly dorazit také až v roce 2021.

Během let už se objevilo několik různých podob SUV značky Ferrari, časopis Car Magazine si však nechal vytvořit vlastní návrh, za kterým stojí Andrei Avarvarii. Tento návrh však vychází z toho, že model F16X bude výše posazené pětidvéřové kupé.

Pod kapotou by se mohl usídlit benzínový osmiválec, případně hybridní pohonná jednotka. S mohutným dvanáctiválcem se podle Cars Magazine nepočítá.Cena vozu se prozatím odhaduje na 350,000 dolarů (necelých 8 milionů korun), přesto Ferrari doufá, že díky nabídce modelu tohoto typu by mohlo zdvojnásobit prodej na 16,000 vozů ročně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy