Hyundai plánuje kapesní raketu. i20 N chce zatopit Fiestě ST i Polu GTI

Hyundai i20 Sport | foto: Hyundai

Ačkoliv trh s novými automobily v poslední době ovládají zejména mohutná SUV, o své místo na výsluní se perou i ostré kompaktní hatchbacky. A přesně tím má být i chystané Hyundai i20 N.

Ačkoliv korejská automobilka ještě oficiálně nepředstavila ani první ze svých ostrých hatchbacků, model i 30 N, již nyní se objevují zvěsti o tom, že rychlých modelů s označením N bude mnohem více. A jedním z nich má být i kompaktní městská i20.

Zprávy o plánech na stavbu ostré verze i20 N přinesl britský web Auto Express, podle kterého by se tento vůz měl postavit konkurenci našlapaných supermini v podobě VW Golf GTI, Ford Fiesta ST nebo nové Toyota Yaris GRNM.

Ze všech plánovaných modelů N se toho od i20 bude čekat zřejmě nejvíce, neboť v závodech WRC s tímto vozem dosahuje automobilka skvělých úspěchů. Veřejnost tak bude mít velké nároky a očekávání i civilní verzi tohoto ostrého mini.

Ačkoliv je brzy předjímat jakékoliv technické informace, s největší pravděpodobností by se pod kapotou mohl usídlit turbem přeplňovaný motor o objemu 1,6 litru, jehož výkon by mohl oscilovat okolo hranice 200 koňských sil. Tuto sílu bude na asfalt přenášet zřejmě jen přední náprava, ovšem v nejvyšší verzi by mohla být vybavena i elektronickým diferenciálem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy