První elektrický Aston Martin potvrzen. Na silnice vyjede v roce 2019

Aston Martin RapidE Concept | foto: wheelsage.org

Luxusní automobilka Aston Martin potvrdila výrobu svého prvního čistě elektrického automobilu. První vozidla ze speciální edice 155 kusů Aston Martin RapidE by měla poprvé vyjet na silnice v roce 2019.

Čistě elektrický vůz značky Aston Martin by měl vycházet z konceptu RapidE, který byl automobilkou poprvé představen před cca dvěma roky. Automobilka však na vývoji nebude pracovat sama. S vývojem ji bude pomáhat společnost Williams Advanced Engineering.

Původně chtěla automobilka spolupracovat se společností LeEco, ta se však dostala do finančních potíží, což vedlo automobilku k hledání jiného partnera. Tato změna však způsobila oddálení realizace projektu až na rok 2019. Zákazníci však mohou doufat, že díky delší době bude mít automobilka i více času na vyladění vozu.

O technice vozu toho automobilka příliš prozrazovat nechce, prozatím ale víme, že vůz by měl být postaven na základech vozu Rapide AMR a měl by kombinovat vzhled sportovního čtyřdveřového vozu s dynamikou Rapidu S. Díky pohonnému ústrojí tvořenému elektromotory by ale vůz měl poskytnout naprosto unikátní jízdní vlastnosti.

Podle ředitele automobilka, Dr. Andy Palmera, by měl první elektromobil ukázat vize, odhodlání a schopnosti automobilky přizpůsobit se velkým změnám na trhu automobilů a naplnit požadavky svých klientů.

Produkce by však měla být omezena na pouhých 155 kusů. Bližší informace a technické specifikace však automobilka hodlá uvolnit až později.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy