Extrémní Porsche 911 GT2 RS překvapilo návštěvníky herní výstavy

Porsche 911 GT2RS | foto: youtube.com

Mezi automobilkami poslední dobou upadá zájem o účinkování na autosalonech a stále častěji se objevují na akcích, které mají spojitost s moderními technologiemi. Porsche však posunulo mantinely ještě dál, když představilo nové Porsche 911 GT2 RS na herní výstavě E3.

Místo vyčkávání na některou z velkých motoristických show se Porsche rozhodlo zvolit si pro představení nového modelu herní výstav. Ve spolupráci s Microsoftem a Turn 10 Studios tak překvapili návštěvníky 2017 Xbox E3 konference. 

Nejde ale o náhodu. Porsche i tým vývojářů, stojících za vznikem hry Forza Motorsport 7, chtěli tímto krokem oslavit nově navázanou spolupráci. Příštích šest let tak budou tyto dvě společnosti spolupracovat a na obalu hry Forza Motorsport 7 se objeví právě nová 911 GT2 RS, která je jedním z nejsilnějších vozů Porsche 911 které kdy společnost vyrobila.

Ačkoliv nemáme konkrétní specifikace o pohonném ústrojí ani o výkonech, podle informací z AutomobileMag by pod kapotou tohoto stroje mělo být ustájeno více než 640 koní. Ty by měly cválat z upraveného plochého šestiválce o objemu 3,8 litru, kterému nechybí přeplňování. Díky nízké váze by navíc tohle Porsche mohlo zvládnouz akceleraci z 0 na 100 km/h pod 3 vteřiny.

GT2 RS už sice byla dříve viděna během testování na Nurburgringu, takto zblízka a detailně si ji však mohli prohlédnout až návštěvníci herní výstavy E3. Ačkoliv je smutné, že automobilky klasické autosalony opouštění, jejich přechod na podobné akce je plně pochopitelný. Chtějí zkrátka oslovit nové fanoušky, kteří by se sami od sebe na autosalon nevypravili.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy