Modernizovaný Rapid nabízí spousty novinek. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější

Nová Škoda Rapid | foto: Škoda Auto

Modernizovaná Škoda Rapid není žádnou novinkou. To se ale nedá říct o jejím interiéru, který je novinkami doslova nabitý. Věděli jste třeba, že nový Rapid zvládne sám ztlumit dálková světla, aby neoslňoval proti vám, nebo před vámi jedoucí automobil?

Začněme s modernizací pěkně popořadě.  První změny se krom nárazníků dotkly i svítilen, ty jsou nyní inteligentní. Uvnitř hlavních světlometů jsou nově k dispozici bi-xenonové výbojky, o denní svícení se postará LED technologie. Systém Light assist automaticky zapíná a vypíná potkávací světla, zatímco asistent dálkových světel umí v případě potřeby dálkové světlomety tlumit.

Změny se odehrály i pod kapotou. Motory 1,2TSI byly vystřídány motory 1,0TSI. Zákazníci tak budou mít k dispozici tři benzínové a dva naftové motory s výkonem od 66 kW (90 k) do 92 kW (125k).

Za volantem bude řidiči pomáhat řada asistenčních systémů. Ke standardu patří stabilizační systém ESC s integrovanými systémy ABS, ASR, EDS, brzdovým asistentem, multikolizní brzdou a kontrolou tlaku v pneumatikách. Volitelně jsou navíc v nabídce: asistent rozpoznání únavy řidiče Driver Alert, Front Assist včetně funkce nouzové brzdy City, mlhové světlomety s integrovanou funkcí Corner, asistent rozjezdu do kopce, signalizace vzdálenosti při parkování vpředu a vzadu.

O zábavu na cestách se postará propracovaný infotainment systém. Ten v základu nebo v příplatkové výbavě nabízí ŠKODA Surround, Bluetooth a Apple konektivita, až 3 USB zásuvky a slot na SD kartu. S rozhraním pro chytré telefony SmartLink+ – obsluhuje standardy Apple CarPlay, Android Auto a MirrorLink™ – je možné přes ŠKODA One App využívat vybrané aplikace na displeji infotainmentu.

Zajímavou novinkou je systém Škoda Connect, díky kterému jsou cestující stále online. Zatímco služba Infotainment Online poskytne informace a zábavu, služba Care Connect poskytuje asistenční služby a servis. 

Protože heslem Škoda Auto je "Simply Clever", je na palubě vozu mnoho praktických řešení. Mezi ně patří například i dvě USB zásuvky v zadní části vozu. Celkem Rapid nabízí 19 podobných Simply Clever prvků, Rapid Spaceback nabídne o jeden víc.

Pro cestující je připraven královský prostor. Rapid se ohání heslem "Zvenku kompaktní, uvnitř obrovský", čemuž se snaží dostát. Jen zavazadlový prostor nabídne 550 litrů v základní verzi, ve verzi Spaceback se bavíme o 415 litrech, respektive o 1,381 litrech při sklopených sedadlech. S těmito čísly se Rapid řadí mezi premianty v segmentu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy