Mercedes-Benz SLC 180 dorazil do Británie. Má se začít Mazda bát?

Mercedes-Benz SLC | foto: Mercedes-Benz

Ačkoliv má mnoho lidí značku Mercedes Benz stále spojenou jen s nudnými luxusními limuzínami pro papaláše nebo diktátory třetího světa, automobilka se nikdy nebála udělat ani pořádný sportovní nástroj. A ten poslední by mohl v Británii ohrozit i Mazdu MX-5 RF.

Mercedes SLC a Mazda Mx-5 RF totiž budou cílit na stejného zákazníka. Tím bude člověk, který si touží vychutnávat jízdu v otevřeném dvousedadlovém voze a zároveň chce mít možnost se uzavřít do kupé s pevnou střechou.

Oba vozy totiž nabízejí pevnou stahovací střechu. Ovšem zatímco Mazda Mx-5 RF umí odstranit jen vrchní díl střechy, Mercedes SLC dokáže stáhnout střechu celou. A to i během jízdy do rychlosti 40 km/h.

Co se ceny týče, základní model Mercedesu SLC 180 s motorem 1.6 turbo o výkonu 115 kW (156 koní) vyjde zákazníky v Anglii na 32,039 liber (1.016.000 Kč). To je o 8644 liber (274.000 Kč) více než základní varianta Mazdy Mx-5 RF. 

Mercedes už však potvrdil, že během zavádění modelu na britský trh nabídne zákazníkům výhodnější financování, tudíž by pro ně nové SLC mělo být dostupnější a mohlo by i vyfouknout zákazníky od konkurenční Mazdy Mx-5.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy