Mini chystá na rok 2019 elektrické překvapení

V roce 2019 by se mohl objevit Mini v čistě elektrické verzi (ilustrační fotografie) | foto: MINI

Je totiž více než pravděpodobné, že v roce 2019 zahájí společnost Mini prodej svého čistě elektrického vozu. Na jeho vývoji už totiž automobilka usilovně pracuje delší dobu.

Automobilka Mini disponovala elektrickým modelem již v minulosti, ten však nebyl oficiálně nikdy prodáván. Dostal se pouze k několika málo společnostem, kde byl testován jako fleetový automobil.

Nová generace elektromobilů britského výrobce už by ale měla být prodávána i běžným smrtelníkům, a to na většině trhů. kde automobilka působí. Vzhledem k neustále rostoucímu zájmu o elektromobily se dá předpokládat, že nasazení čistě elektrického Mini je jedním ze způsobů, kterými chce automobilka bojovat s klesajícími prodeji na některých trzích.

Ředitel společnosti Mini, Sebestian Mackensen, se k tématu elektromobilů Mini vyjádřil pro server Carscoops v smyslu, že společnost nechce nabídnout jen vůz, který bude dokazovat jejich schopnost elektromobily vyrábět, ale nezaujme zákazníky. Mini chce vyrobit elektromobil, který by měl fungovat jako jakýkoliv jiný automobil a v lidech snad vzbudí zájem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy