Škoda Vision E má nového rivala. Je jím Volkswagen I.D. CROZZ

Volkswagen I.D. CROZZ | foto: Volkswagen

Ještě neuplynulo ani 12 hodin od představení konceptu Vision E automobilky Škoda, a už tu máme jejího rivala. A ještě k tomu ze stejné stáje. Je jím totiž nově představený koncept Volkswagen I.D. CROZZ

Automobilka Volkswagen si vzala předsevzetí, že roku 2025 prodá ročně alespoň milion čistě elektrických vozů. Tomu přizpůsobila i zaměření svého návrhářského centra, které nás pravidelně zásobuje koncepty nových, čistě elektrických automobilů s označením Volkswagen I.D.. K Volkswagenu I.D představenému v Paříži 2016, I.D. BUZZ představenému v Detroitu 2017 tak nově přibyl I.D. CROZZ, představený dnes v Šanghaji.

CROZZ je prvním elektrickým vozem kategorie CUV (Crossover Ultility Vehicle) který automobilka představila. Podobně jako Vision E, i tento koncept by měl být poháněn dvěma elektromotory s celkovým výkonem 225 kW, přičemž každý pohání vlastní nápravu. Celkový dojezd vozidla by měl činit až 500 km a maximální rychlost 180 km/h. Z 0 na 80% se má baterie nabít za neskutečných 30 minut.

I.D. CROZZ bude také vybaven funkcí autopilota. Ten za vás převezme řízení v momentě, kdy na 3 vteřiny podržíte ruku na emblému VW na volantu. Dalšími futuristickými technologiemi, kterými má být tento koncept vybaven, je zobrazování informací do zorného pole řidiče pomocí rozšířené reality, ovládání pomocí gest a nový systém CleanAir, který vám zajistí čerstvý vzduch za všech okolností. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy