Bude se nová Škoda jmenovat Karoq nebo Yeti? Víme víc

Je tohle podoba budoucího SUV od Škoda Auto? | foto: youtube.com

Během posledních 24 hodin zaplavily český internet zprávy o novém modelu Karoq domácí automobilky Škoda Auto. Nahradí na trhu Yeti, nebo Škoda zařadí nový model do palety svých SUV?

My jsme nelenili a zeptali jsme se přímo v automobilce Škoda. Ačkoliv byl tiskový mluvčí Škodovky pro český trh poměrně skoupý na slovo, i tak jsme pro vás zjistili pár informací. Jméno, které se dostalo do médií, je jen jedno z mnohých, o kterých se ve Škodě rozhoduje.

Konečné rozhodnutí by však mělo padnout do tří týdnů. "Myslím si, že v horizontu tří týdnů bude známo nebo rozhodnuto. Těch variant je několik a já ji v tuhle chvíli sám nevím," uvedl pro AutoRoad.cz mluvčí Škody pro český trh Vítězslav Pelc. Tou dobou bychom tedy mohli získat i oficiální tiskovou zprávu. Zda půjde o nástupce současného Yetiho nebo úplně nový model však stále není jasné.

Pro představení nové generace Yetiho ale hovoří stáří generace současné. Ačkoliv se Yeti těší stále vysoké popularitě (za únor 2017 se prodalo 6.300 vozů), vyrábí už od roku 2009. V roce 2013 pak prodělal poměrně výrazný facelift.

Plodné roky v Boleslavi?

Pokud nám tedy Škoda opravdu představí to, co se v současnosti označuje jako "Karoq" do tří týdnů, bude to pro ní znamenat opravdu plodné období. Svůj největší model Kodiaq totiž začala prodávat během října 2016 a omlazená Octavia se dostala do showroomů během letošního ledna.

V nedávné době jsme se pak dočkali představení omlazené sportovní Octavie RS, off-roadové verze Octavia Scout a modernizované nabídky modelů Rapid a Citigo pro rok 2018.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy