Omlazená verze oblíbené Škody Octavia RS přijíždí

Škoda Octavia RS | foto: Škoda Auto

Dynamicky vyhlížející Škoda Octavia RS přijíždí s jasným cílem navázat na prodejní úspěchy minulých generací.

Octavia RS bude opět dostupná ve dvou provedeních. Klasický Liftback nebo Combi. Pod kapotou se budou skrývat opět benzínové i naftové motory. Zatímco u naftového motoru 2,0 TDI nedošlo k žádným změnám a výkon zůstal 135 kW (184 hp), benzínová varianta 2,0TSI si polepšila o 7 kW (10 hp), takže se její výkon zastavil na hodnotě 169 kW (230 hp). Výkon na přední kola bude přenášet manuální nebo automatická převodovka DSG, v obou případech šestistupňová. K naftovému motoru si můžete připlatit i za pohon 4x4.

Pro zajištění sportovního chování vozu byl podvozek snížen o 15 mm. O vaše bezpečné zastavení se postarají velkoryse dimenzované brzdy s červeně lakovanými třmeny, které se ukrývají za standardně dodávanými 17 palcovými koly v designu Dorado. Řidiči bude k dispozici i elektronicky uzavíratelný diferenciál XDS+ nebo adaptivní podvozek DCC, který bude dávat na výběr ze tří režimů: Comfort, Normal a Sport.

S bezpečností na silnici budou řidiči pomáhat nové asistenční systémy Front Assist s prediktivní ochranou chodců, Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert, Manouevre Assist nebo asistent pro couvání s přívěsem Trailer Assist.

Interiér vozu byl pojat ve sportovně-elegantním černém odstínu. Uvnitř vozu na vás čeká bohatá výbava, prémiové materiály, dostatek místa pro cestující i zavazadla. Pro řidiče a spolujezdce jsou připravena sportovní sedadla RS, která mohou být na přání i elektricky nastavitelná.

Škoda se také chlubí nejnovější generací infotainment systému. Na vrcholu nabídky bude 9,2 palcový displej, Wi-Fi hotspot a možnost instalace LTE modulu pro neustálý přístup k internetu. Stejně jako u nového Scoutu bude k dispozici systém Škoda Connect se službami Infotainmtent Online a Care Connect. Na rozdíl od Scoutu ale nebude systém tísňového volání výbavou standardní, ale jen příplatkovou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy