Infiniti QX80 Monograph: Design obrovského SUV levituje mezi vlivy Evropy a USA

Infiniti QX80 představuje japonský designový pohled na vrchol segmentu SUV | foto: Infiniti

Infiniti QX80 Monograph má být vyjádřením futuristického luxusního designu segmentu SUV. Představit se má v úterý na autosalonu v New Yorku.

Model QX80 je největším automobilem typu SUV japonské společnosti Infiniti. Naposledy v roce 2014 prošel lehkým faceliftem. A právě nyní přijíždí QX80 Monograph, jenž má jasně ukázat, jakým směrem se bude ubírat modernizace vzhledu modelu QX80.

Automobilka Infiniti se svým novým designem snaží zaujmout ve třídě velkých a luxusních vozů SUV. I tentokrát chce prezentovat spojení luxusu, prostoru a užitku. Dalším cílem japonského designového studia v Atsugi bylo stvořit futuristický design, který bude naznačovat tvůrčí směřování jeho návrhářů.

Koncept QX80 Monograph využívá směsici geometrických a organických tvarů. Design společnosti Infiniti je zpodobněn návrhem přední masky vozu, jež je v tomto případě vyšší a širší, vytvářející zcela novou tvář automobilu.

Zajímavostí je absence zpětných zrcátek, jejichž funkci nahrazují kamery. Předpokládá se ovšem, že uvedené řešení bude použito jen u tohoto konceptu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy