Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu | foto: Volvo

V souladu s transformací a cílem stát se do roku 2030 výrobcem výhradně plně elektrických automobilů přistoupilo Volvo k jinému označování modelů hybridních a plně elektrických.

XC40 Recharge a C40 Recharge se bude nově značit EX40 a EC40, což jsou názvy, které podle sdělení automobilky zapadnou do rodiny dalších plně elektrických modelů: EX30, EX90 a EM90. Označení XC40 se bude nadále využívat u motorizací se spalovacím motorem.

Jedná se o krok, který odráží postupný přerod ve výrobce plně elektrických vozů. O tom svědčí i fakt, že v roce 2023 představovaly plně elektrické vozy 16 % celkového globálního prodeje Volva, což v meziročním srovnání znamená nárůst 70 % oproti roku 2022. Výše zmíněné modely, EX30, EX90 a EM90, se letos dostanou na silnice.

Součástí aktualizovaného značení modelů je také odstranění znaku Recharge z plug-in hybridních modelů, které nyní budou označovány jednoduše znakem T6 nebo T8, což ukazuje na jejich výkonnostní zařazení.

Smyslem nového značení modelů je usnadnit zákazníkům rozlišení mezi plně elektrickými a hybridními vozy.
 
„Naše budoucnost je ryze elektrická a my se rychlým tempem pohybujeme k naplnění našich ambicí pro rok 2030,“ uvádí Björn Annwall, náš obchodní ředitel a zástupce generálního ředitele. „Sladěním názvů našich prvních průkopnických elektrických modelů s našimi novějšími elektrickými vozy zjednodušíme zákazníkům orientaci v našem portfoliu, které průběžně elektrifikujeme a modernizujeme.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy