Toyota se chlubí skvělými výsledky hybridů, místy tvoří i více než polovinu prodejů

bezmála 80 procent zájemců o Toyotu C-HR volí hybridní pohon | foto: Toyota

Společnost Toyota Motor Europe oznámila prodejní výsledky za celý rok 2017 v objemu 1 001 700 vozů Toyota a Lexus, což představuje meziroční nárůst o osm procent. Tržní podíl celé skupiny se zvýšil na 4,8 procenta. Velký nárůst však zaznamenala i v prodejích vozidel s hybridním pohonným systémem.

Prodeje hybridních vozidel se v meziročním srovnání zvýšily o 38 procent na 406 tisíc kusů. Hybridní modely nyní tvoří 41 procent celkových prodejů TME a v zemích západní Evropy dokonce pozoruhodných 52 procent.

K úspěchu hybridních modelů přispěly i vozy značky Lexus, u nichž 60 procent zákazníků volí hybridní pohon, v zemích západní Evropy pak dokonce 98 procent. Automobilka Lexus zaznamenala historicky nejvyšší prodeje a současně čtvrtý růstový rok v řadě, k němuž významně přispěly modely SUV.

Na úspěšném vstupu do roku 2017 se velkou měrou podílely prodeje nového modelu Toyota C-HR, přičemž bezmála 80 procent zájemců o Toyotu C-HR volí hybridní pohon.

K úspěchům v roce 2017 napomohla i osobní vozidla jako Yaris Hybrid, jehož prodeje vzrostly meziročně o 18 procent, nebo RAV4 Hybrid s nárůstem 31 procent. Úspěšné byly také užitkové modely včetně nové generace Toyoty Hilux s desetiprocentním nárůstem prodejů 10 a model PROACE s prodeji dokonce o 189 procent vyššími.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy