Půjde Alfa z domu? FCA zvažuje prodej některých značek

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio | foto: wheelsage.org

Podle dostupných informací nyní hledá koncern Fiat Chrysler Automobiles zájemce minimálně pro dvě ze svých značek.Prozatím se spekuluje o Alfě Romeo a Maserati, ovšem informace prosakují i o Magneti Marelli. FCA by si tímto krokem mohla zlepšit svou pozici na trhu a zvýšit hodnotu celého koncernu.

Zprávy o tomto kroku přinesla agentura Bloomberg, která mimo jiné citovala lidi zapojené do celé záležitosti. FCA tak nyní zvažuje možnost, která by údajně dovolila společnosti zaměřit se na výrobu vozidel pro masový trh, čímž by se stala atraktivnější ve srovnání s konkurencí. Mimo jiné by tento krok také mohl zvýšit hodnotu celé společnosti.

Rozhodnutí by nemělo padnout dříve jak během začátku příštího roku. Co se hodnoty automobilek Alfa Romeo a Maserati týče, mohlo by se jednat o částku okolo 7 miliard Euro. Pokud by se ale v FCA rozhodli i pro prodej Magneti Marelli, jednalo by se o dalších cca 5 miliard Euro.

Samotný koncern FCA odmítl celou záležitost komentovat, ovšem vedení společnosti připustilo, že v současné době zvažuje několik kroků, včetně prodeje některých značek.

Již dříve se na seznamu potencionálních značek k prodeji objevila i jedna z nejhodnotnějších v celém koncernu, automobilka Jeep. Podle zdrojů by si však Fiat nakonec rád ponechal a nabídl ho právě na masových trzích, spolu s Chryslerem, Dodge a Ram.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy