V Audi utahují opasky. Ptáte se, proč potřebují uspořit 260 milionů korun?

Audi e-Tron SUV | foto: Audi

Ačkoliv provoz elektromobilů je lacinou záležitostí, jejich vývoj vyjde pěkně draho. Své o tom ví i automobilka Audi, která se podle zpráv z webu CarScoops snaží omezit své výdaje o 10 milionů Euro (261 milionu korun) do roku 2022. Ušetřené finance jsou totiž potřeba právě na vývoj v oblasti elektromobility.

Podle německého listu Handelsblatt společnost Audi momentáílně pracuje an pěti čistě elektrických modelech, přičemž první by se měl dostat na trh již příští rok. O jaký model konkrétně půjde sice nevíme, ovšem zahraniční weby sázejí na realizaci konceptu e-Tron SUV.

Tento krok by mohl znamenat vstup německých automobilek do "nového věku", ovšem pro společnost to nebude vůbec laciná záležitost. Zdroje webu Automotive News naznačují, že i přes velké výdaje na vývoj elektromobilů chce automobilka udržet 8% provozního zisku ročně. 

Předpokládá se tedy, že většina z plánovaných 10 milionů euro bude získána seškrtáním rozpočtu oddělení výzkumu a vývoje. To ovšem není příliš velké překvapení, neboť již dříve Audi ohlásila spolupráci s Porsche právě v tomto odvětví. Mimo jiné pracují automobilky na společném vývoji nové flexibilní platformy podvozku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy