Lamborghini zažívá hvězdné období, auta se prodávají jak na běžícím pásu

Lamborghini Aventador S | foto: Lamborghini

Automobilka Lamborghini v současné době zažívá skvělé období, o čemž vypovídají zejména její prodeje. Jen během prvního pololetí se totiž podařilo prodat 2,091 vozů, což představuje oproti minulému roku 4% nárůst

Ačkoliv automobilka vkládá největší naděje na masový prodej do svého připravovaného SUV Urus, špatně si nevedou ani v současnosti nabízené sportovní vozy.

Z celkem 2,091 prodaných automobilů za první pololetí roku 2017 bylo cca 1,400 vozů pouze Lamborghini Huracan, které si tak oproti stejnému období minulého roku polepšilo o cca 2%. O velkém úspěchu vozu hovoří i nedávno oslavovaná výroba 8,000 vozů během tří let. Pro srovnání, celkem 14,000 kusů modelu Gallardo se vyrábělo více než deset let.

Stoupají však i prodeje modelu Aventador, který si oproti minulému roku polepšil o více než 7%. V příštích týdnech se navíc očekává výroba Aventadoru s číslem 7,000, o čemž nás bude automobilka bezpochyby informovat.

V současné době se navíc automobilka připravuje na spuštění výroby očekávaného SUV Urus, které by mohlo proběhnout již začátkem roku 2018. Za tímto účelem se momentálně zvětšuje továrna a minulý měsíc vypsala automobilka výběrová řízení na 400 nových pozic, které potřebuje zaplnit právě kvůli chystané výrobě SUV Urus.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy