Elektrický Volkswagen chce Tesle konkurovat cenou. Bude to však stačit?

Volkswagen I.D. je nejnovějším počinem Němců v oblasti elektromobility. | foto: Volkswagen

Nejnovějším trendem automobilového průmyslu jsou elektromobily. Tento segment však celkem sebejistě ovládá automobilka Tesla, která si již mezi veřejností i zákazníky stihla vybudovat báječnou pověst a konkurence ji bude jen stěží dotahovat. Volkswagen se však rozhodl zaútočit na nejcitlivějším místě: ceně

Na nedávno konané akci Auto Forum 2017, která probíhala v Mnichově, vystoupil mimo jiné i Dr. Thomas Sedran, vedoucí strategie společnosti Volkswagen, který odhalil cenovou politiku plánovaných elektromobilů, které prozatím známe pod názvem konceptu I.D.

Tyto elektromobily by měly dorazit na trh mezi lety 2019 až 2020 a oproti nejlevnější Tesle model 3 by měly mít výhodu 7 až 8 tisíc dolarů, tedy 157 až 180 tis. korun.

Základní cena Tesly Model 3 činí 35,000 dolarů (cca 800 tis. Kč), ovšem lépe vybavené modely, o které se očekává vyšší zájem, se cenově pohybují nad hranicí 50,000 dolarů (1,1 milionu Kč). Základní cena Volkswagenu I.D. by však podle Sedrana měla odpovídat hodnotě cca 27,000 dolarů (609 tis. Kč), jak informoval web AutoBlog.com.

Vozy I.D. přitom nabídnou výkon až 168 koní a jejich dojezd je odhadován v rozmezí 400 až 600 kilometrů. Odborníci zabývající se elektromobilitou však odhadují reálný dojezd 281 až 426 km. Odhadovaný dojezd Tesly Model 3 se však pohybuje okolo 345 km. Záměrně píšeme odhadovaný, neboť Tesla se neúčastnila měření dojezdu "New European Driving Cycle".

Automobilka VW má s vozy I.D. velké plány, ostatně již dříve avizovala, že v roce 2025 mají být plně autonomní. do té doby však hodlá vyrábět alespoň milion elektromobilů ročně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy