BMW i3 dostane větší baterie, od příštího roku nabídne až o 60% větší dojezd

BMW i3 | foto: BMW

Městský elektromobil automobilky BMW čekají od příštího roku velké změny. Díky větším bateriím by se totiž jeho dojezd mohl prodloužit až o 60%, díky čemuž by tento prcek mohl urazit na jedno nabití teoreticky až 480 kilometrů.

Současný dojezd automobilu BMW i3 s 94 Ah baterií se podle tetovacího cyklu NEDC teoreticky pohybuje okolo 300 kilometrů. Zdůrazňujeme teoreticky, neboť v praxi záleží na mnoha okolnostech. Podle webu Carscoops bychom se však již brzy mohli dočkat změny.

Automobilky BMW by totiž od příštího roku měla nabídnout upravené BMW i3 s bateriemi o kapacitě 120 Ah, což by mělo markantně zvýšit dojezd. O kolik kilometrů automobilka nespecifikovala, avšak podle BMW Blog by mohl být nárůst až 60 %.

Pokud by tedy lidé z BMW Blogu měli pravdu, pak by se teoretický dojezd zvýšil z 300 km na 480 km, což už by v očích veřejnosti mohlo o tento elektromobil zvýšit zájem. Na přesná data si však budeme muset počkat až do autosalonu ve Frankfurt, kde by měla být modernizovaná verze vystavena.

Otázkou však také zůstává, zda BMW nabídne silnější baterie jako příplatkovou výbavu, nebo jako nový standard. Pokud se však podíváme na nabídku společností Tesla a Nissan, pak by bylo moudré nabízet 120 Ah baterie již v základu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy