Volkswagen láká na nový Golf GTE reklamou plnou záporáků

Volkswagen láká na nový Golf GTE reklamou plnou záporáků | foto: youtube.com

Automobilka Volkswagen se rozhodla nalákat zákazníky na svůj nový Golf GTE poněkud netradičním způsobem. Vše se přitom točí kolem jediného tlačítka, kterým filmoví padouší nechávají zmizet celé planety, aktivují skryté pasti nebo odpalují výbušniny.

Znáte ty akční filmy, kdy má padouch k dispozici velké červené tlačítko, kterým dokáže aktivovat skrytou past, ovládat laser, odpálit bombu nebo nechat zmizet celou planetu? Tak podobné tlačítko je i ve Volkswagenu Golf GTE.

Ovšem zatímco ve filmech toto tlačítko uvolňuje ničivou sílu, v Golfu tímto tlačítkem aktivujete GTE režim, díky kterému dostanete pěknou porci výkonu navíc. A k tomu se váže celá reklama i smysl Golfu GTE - smysluplné využití síly.

Když zapomeneme na reklamu a podíváme se na samotný Golf GTE, nalezneme pod jeho kapotou přeplňovaný čtyřválec 1.4 TSI a elektromotr. Každá tato jednotka dokáže pracovat samostatně, nicméně v režimu GTE své síly spojí a řidič dostane k dispozici 204 koní a 350 Nm točivého momentu. Díky tomu vůz zrychlí z 0 na 100 km/h za 7,6 vteřiny a maximální rychlost se zastaví u hodnoty 222 km/h.

Ačkoliv se automobilka snaží zákazníky přesvědčit o kombinované spotřebě 1,4 l/100km, působí tato hodnota spíše jako z číše snů. Příliš nepotěší ani váha vozu, která činí 1,615 kilogramů, což je na hatchback skutečně hodně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy