Nový hybridní pohon Volva údajně převyšuje průměrný denní dojezd na jedno nabití

Modernizace Volva XC60 se na vzhledu projeví pouze na masce a nárazníky, největší změny zaznamenal infotainment | foto: Volvo

Společnost Volvo Cars představila pro své modely řady 60 a 90 nové vylepšené plug-in hybridní pohonné ústrojí Recharge, mezi jehož přednosti patří výrazně delší dojezd, který je doprovázen nižšími emisemi CO2, vyšším výkonem a lepší ovladatelností.

Nová, vylepšená hybridní pohonná jednotka automobilky Volvo Cars nabízí v čistě elektrickém režimu předpokládaný dojezd až 90 kilometrů na jedno nabití. Vzhledem k faktu, že majitelé prémiových vozů najedou ve všední dny v průměru méně než 50 kilometrů, většina řidičů využívajících vozy Volvo nabíjené v domácích podmínkách získá možnost absolvovat v novém plug-in hybridním volvu své každodenní dojíždění jen s elektrickým pohonem.

Mezi nejzásadnější změny k lepšímu patří nový akumulátor podporující dlouhý dojezd, jehož součástí je třetí vrstva článků zvyšující nominální kapacitu akumulátoru z 11,6 kWh na 18,8 kWh, a také silnější elektromotor, který nyní nabízí výkon 145 koní. Díky zvýšení výkonu elektrického agregátu činí celkový kombinovaný výkon 350 koní u varianty Recharge T6 a 455 koní u modelů Recharge T8. Druhá motorizace dělá z daných vozů nejsilnější automobily Volvo, které kdy byly vyráběny. Kromě nové pohonné jednotky se mohou některé modely pochlubit i dalšími vylepšeními, jako je například ovládání jedním pedálem.

Vyšší kapacita akumulátoru v praxi umožní většímu počtu řidičů využívat primárně čistě elektrický režim jízdy, přičemž má nový pohonný agregát podle odhadů automobilky potenciál snížit emise CO2 až o 50 % (podle metodiky WLTP).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy